Byte av batteri i mobiltelefonen

      Kommentarer inaktiverade för Byte av batteri i mobiltelefonen

Att köpa en ny mobiltelefon är alltid trevligt. Det mest märkvärdiga vid köp av en ny mobiltelefon är hur länge batteriet faktiskt håller.

Du känner säkert igen den där känslan när du har varit på din telefon hela dagen men du har fortfarande batteri? Den känslan håller tyvärr inte speciellt länge. Samtidigt som det känns tråkigt att behöva spendera ännu mer pengar på en ny telefon två år senare så är det minst lika tråkigt att behöva ha med sig laddaren i väskan överallt. Större delen av vårt liv finns faktiskt i våra telefoner, vilket gör det näst intill omöjligt att gå runt med en död telefon.

Lösningen på dina problem

Byt inte hela telefonen för att batteritiden har försämrats. I Sverige köper vi cirka 2,5 miljoner mobiltelefoner årligen samtidigt som en endaste enhet ger upphov till cirka 86 kilogram avfall. Genom att byta endast batteriet på din telefon sparar du inte bara pengar utan bidrar även till en mildare miljöpåverkan. Att byta batteri på din mobiltelefon är inte svårare än att byta batteri på din analoga klocka. Det du bör tänka på är hur du gör dig av med det gamla batteriet. Ta en titt på nätet om du behöver ett nytt batteri.